...

Для військовослужбовців ЗСУ – обстеження, консультації та лікування захворювань, що виникли внаслідок участі у бойових діях, ми надаємо безкоштовно.

Хочете отримати консультацію або записатися на прийом?

    Ми перетелефонуємо Вам найближчим часом!

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 4.00 из 5)
    Loading...

    Біль в оці може мати як різний характер, так і різну причину. Ріже, пече, стріляє, ниє – такими больовими відчуттями може проявляти себе як звичайне запалення, так і більш серйозні захворювання очей.

    Якщо у вас болить око – необхідно звернутися до офтальмолога за консультацією і пройти ретельний огляд. Чому болить око? На це питання відповість лікар після проведення діагностики і призначить індивідуально лікування. У статті ми розглянемо найпоширеніші причини болю в очах.

    Болить око при морганні?

    На біль в очах при морганні скаржаться часто, особливо ті люди, робота яких тісно пов’язана з комп’ютером і вимагає тривалої зосередженості на деталях.

    Основні причини болю в очах при морганні:

    • Потрапляння інфекції;
    • Запалення м’язів очей;
    • Алергія;
    • Підвищений тиск;

    При моргання також може відчуватися сухість ока. Одна з причин – відсутність динамічного навантаження на очне яблуко. Працюючи за комп’ютером, ми перестає кліпати так часто, як це фізіологічно необхідно для здоров’я очей. Звичайно, самі того не помічаємо. Саме тому, рекомендовано давати відпочинок очам хоча б 5 хвилин на годину. Відпочинок може бути таким: відведіть очі в бік. Виберіть одну точку в кімнаті, потім наступну. Переміщайте погляд з різних точок. Так очі отримають необхідне навантаження для м’язів.

    Набрякло око і болить? Що робити?

    Відповідь лікаря: Наявність набряклості вік в поєднанні з болем – це симптом наявності інфекції, найчастіше. Повіки можуть набрякати утворюючи видиме почервоніння, а біль може мати різний характер: гострий, ниючий, блукаючий. Також подібні симптоми спостерігаються при дозріванні ячменю. Уже через день-другий ви побачите невелику жовту точку на повіці, де буде накопичуватися потроху гній.

    Іващик Олена Григорівна

    Записаться к офтальмологу:

       

      Так проявляє себе підвищений артеріальний тиск. Особливо ретельно потрібно стежити за здоров’ям очей людям, що страждають цукровий діабет, захворюваннями серцево-судинної системи, гіпертонікам. Пацієнти скаржаться на неприємні відчуття, ніби «виштовхують» очей зсередини. Сам очей візуально може виглядати абсолютно здоровим: немає почервоніння або набряклості століття. Чому так відбувається?

      Неприємні відчуття, які ми описали вище – це ознака кисневого голодування тканин, що оточують очі. Якщо ви помітили такі симптоми, а також відчуваєте біль всередині ока, негайно зверніться до офтальмолога. Біль всередині ока може бути передвісником більш серйозних захворювань: глаукома, катаракта і т.д.

      Люди у віці також повинні особливо уважно ставитися до здоров’я очей, навіть, якщо немає ніяких симптомів захворювання. Фізіологічно, кришталик ока з віком втрачає свою еластичність, тому катаракта – вікове захворювання і успіх його лікування залежить від швидкості звернення за медичною допомогою. На щастя, сучасна медицина демонструє успішне лікування катаракти, глаукоми та інших складних захворювань очей.

      Ще один поширений симптом: болять скроні і очі. В чому причина?

      Є кілька поширених причин: підвищений артеріальний тиск, вегетосудинна дистонія, внутрішньочерепний тиск, атеросклероз, менінгіт. Як бачите, причин декілька, тому при частих повторах симптоматики, не варто займатися самолікуванням. Серйозні захворювання, такі як менінгіт або атеросклероз вимагають виключно медикаментозного лікування під наглядом лікаря.

      Що робити, якщо болить око у дитини?

      Зверніться до дитячого офтальмолога, щоб з’ясувати причину. Якщо дитина носить окуляри, біль може виникнути як наслідок неправильно підібраної оптики. А неправильно підібрана оптика може стати причиною різкого погіршення зору з подальшою тривалою корекцією.

      Біль в оці будь-якого характеру – це сигнал про те, що є першопричина і усувати потрібно саме її, а не наслідок. Сучасна діагностика дозволить знайти причину болю, а подальше лікування буде призначено індивідуально з урахуванням характеру захворювання та індивідуальних особливостей організму.

      Завідувач відділенням хірургії переднього сегменту ока. Лікар-офтальмолог першої категорії, офтальмохірург. Стаж роботи 15 років

      Рекомендованные статьи

      Види блефаропластики: як вибрати відповідний

      Тривалість ефекту блефаропластики: скільки часу…

      Догляд та підтримання результатів Після проведення блефаропластики особливо важливо дотримуватися…

      Відновлення після лазерної корекції зору

      Заміна кришталика ока

      Як відбувається лазерна корекція зору

      Незріла катаракта – ознаки, чи…

      Початкова катаракта: ознаки та лікування

      Види та стадії катаракти: як…

      Відкритокутова глаукома

      Переваги та недоліки лазерної корекції…

      4 коментаря
      1. Що робити якщо болить око і сльозить чим лікувати

      2. Доброго дня, пані Оленочка! В такій ситуації найкраще це — звернутися до лікаря-офтальмолога. Він зможе провести професійний огляд і визначити причину болю та сльозіння очей, і призначити ефективний курс лікування.

        Однак, до того, як ви зможете зустрітися з лікарем, деякі рекомендації можуть допомогти зменшити незручність. Наприклад, спробуйте не терти або натискати на більне місце, намагайтеся уникати впливу прямих джерел світла, дотримуйтесь гігієни очей, промивайте їх прохолодною водою і користуйтеся спеціальними краплями для очей, які можна придбати в аптеці.

        Проте, важливо знову підкреслити, що консультація лікаря є необхідною в таких ситуаціях, особливо якщо симптоми не зникають протягом декількох днів, або вони погіршуються.

      Додати коментар

      Your email address will not be published. Required fields are marked *